Nejnovější zprávy: Řidič nerespektoval zákaz vjezdu, s autem se zřítil do trhliny mostu Muže uvěznila voda v kamionu, nemohl se dostat ven

Gastronomie

Z pole rovnou do kuchyně? Food Atelier hostil zajímavé setkání

Již druhý ročník semináře věnujícího se podpoře distribuce lokálních potravin na místní trhy se uskutečnil koncem listopadu.

Foto: MAS Podbeskydí

"Letošní seminář jsme pojali poněkud netradičně a zacílili jsme na území celého kraje, a hlavně na město Ostravu, kde se samotný seminář konal v atraktivním industriálním prostředí Food Atelieru," uvedli organizátoři z MAS Podbeskydí - společenstvím občanů, neziskových organizací, podnikatelských subjektů a samosprávy, které spolupracuje na rozvoji 43 venkovských obcí v Pobeskydí.

"Autor myšlenky Food Atelieru pan David Valíček byl výborně připraven a přítomným ukázal, jak v kuchyni pracovat s místními potravinami, a tak se účastníkům naskytla možnost ochutnat takové lahůdky jako je například šnečí maso, pštrosí maso v úpravě sous-vide nebo hrušky v karamelové omáčce."

Někdy bylo až neuvěřitelné, že tyto potraviny pochází přímo z našeho kraje. Poděkování patří všem zúčastněným z řad zemědělců, výrobců produktů, restauratérů, ale také zástupcům SZIF a CSV, bez kterých by se tento seminář neuskutečnil.

Speciální poděkování patří všem, kteří akci podpořili dodáním vlastních regionálních produktů. "Z území MAS Pobeskydí to byli: pan Přemysl Motička z farmy Domaslavice, pan Kublák z farmy Fryčovice, výrobkyně cukrářských výrobků paní Lenka Flowarzczná z Hnojníku a pan Ivo Ptáčník z rodinné pražírny Laura Coffe z Krmelína."

Fotogalerie