Šéfkuchař Valíček plánuje do kurzů vaření pro dospělé zapojit i děti
Ve Food Atelieru na Landeku pořádá školy vaření David Valíček, jediný Čech, který vařil v nejdražším hotelu světa.
Projekt Food Atelier je jeden z pěti, které usilují o podporu pivovaru Ostravar v rámci akce Nápady z OstraVy.
V restauraci AD Landek otevřel světoznámý kuchař David Valíček Food Atelier. Plní si tak svůj sen vařit pro menší počet hostů a pořádat kurzy vaření.
Lidé se od jediného Čecha, který vařil v nejdražším hotelu na světě, mohou naučit pracovat s masem nebo grilovat. Valíček se zaměřuje také na italskou, asijskou a moderní bezmasou kuchyni.
Restaurace v Apartmánovém domě Landek chce inspirovat mladé kuchaře a spojovat moravskoslezské špičky tohoto řemesla. Do školy vaření plánuje zapojit také děti.
„Chystáme kurzy vaření pro děti. Potřebujeme ještě pořídit stoličky, nářadí, rondony, zástěry a další věci,“ říká David Valíček.
Do 29. července mohou lidé podpořit vznik dětské školy vaření v rámci zmíněné soutěže pivovaru Ostravar. Ten se po rozvolnění protikoronavirových opatření rozhodl podpořit tři ostravské nápady, o které bude v hlasování největší zájem.
David Valíček vařil kromě hotelu Burdž al-Arab v Dubaji také v restauraci Fig & Olive na Manhattanu nebo u michelinského kuchaře Staceyho Harrise. Dělal také šéfkuchaře londýnské restaurace Paradise.
Food Atelier v Petřkovicích nabízí kromě klasické restaurace a školy vaření také privátní terasu, kde si mohou hosté pochutnat na vyhlášeném menu.
V nabídce jsou i snídaňové workshopy, během kterých si zájemci mohou vyzkoušet přípravu jídel přímo po boku šéfkuchaře Valíčka.