Na snídani v ostravské Sbeerce. Test, který stojí za to!
V Ostravě-Porubě není mnoho podniků, kam můžete ráno v osm zajít na dobrou snídani.
Nedávno otevřená restaurace Sbeerka, která je postavena na výběru celé řady piv včetně těch z minipivovarů, a na kvalitní kuchyni, nabízí také snídaně.
Magazín PATRIOT vyrazil na degustaci a ochutnal bezmála celé snídaňové menu.
Vyzkoušeli jsme espresso i cappuccino (café Reserva 100% rainforest) , k jídlu pak vaječnou omeletu s pažitkou a restovanou zeleninou, také s nakládanou zeleninou a rustikální bagetou.
Dále jsme si nechali přinést vanilkové lívance z podmáslí s citrusovým krémem a čerstvými malinami a borůvkami.
Ochutnali jsme New York bagel s míchanými vejci, šunkou, Philadelphia sýrem a salátkem i sendvič Croque Monsieur - pečený toast s bešamelem a šunkou, zapečený ementálem.
Na závěr jsme vyzkoušeli i ovesnou kaši s banánem, karamelem a skořicí.
Podnik vedený zkušeným gastronomem Romanem Šubrtem, přistupuje ke gastronomii poctivě, využívá čerstvých surovin, pokud to jde, tak regionálních, peče si vlastní housky, bagety i toasty, nakládá zeleninu...
Za kafe se Sbeerka rozhodně nemusí stydět, espresso i cappuccino chutnají výborně, druhý jmenovaný nápoj sice nemá ukázkový latte art, ale v podniku tohoto typu ho asi kávomilci nevyhledávají...
Bagel je výborný, křehká houska uchovává tak akorát velkou porci míchaných vajíček, salát je dochucený a pomůže vám po prvním chodu nastartovat chutě i žaludek ještě na další degustaci.
Vláčná omeletka (moc hezky naservírovaná) je doplněná kyselkavou čalamádou - to není úplně obvyklé, avšak výborné, což ocení i milovníci ranních ostřejších tónů, ty, co po ránu potřebují spravit chuť, nevyjímaje.
Sendvič Croque Monsieur je snídaní šampiónů, dělá ho málokterá restaurace v Ostravě a my jej vřele doporučujeme.
Kdo má i na snídani rád sladkou tečku, může se pustit do vanilkových lívanců nebo ovesné kaše.
Nadýchané lívance přelité ovocným rozvarem potěší - rozvar je malinko nakyslý a aspoň trochu zaplaší svědomí bojující se sladkým přívalem, radost udělá i milá drobnost - maliny i borůvky nejsou mražené, ale čerstvé, což je v chuti opravdu poznat.
Ovesnou kaši tady vyladili tak, abyste neměli pocit, že jíte hmotu, ale chutnou směs kaše, banánu i karamelu, i toto je dobrá volba.
Designová restaurace Sbeerka, která odpoledne a večer jede na vynikajících pivech a gastronomii, má co nabídnout i ráno, to nám můžete věřit.