Na Černé louce se chystá svátek gastronomie: Karneval chutí Ostrava
Pestrá nabídka dobrého jídla, pití, ochutnávky, košty, degustační menu, vaření s profesionálem z televizního seriálu, soutěž Milujeme jídlo a další různé gastronomické lahůdky – to je Karneval chutí Ostrava 2017, který se koná ve dnech 21. až 23. dubna na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
„Na výstavě se budou prezentovat firmy, které nabídnou návštěvníkům své zboží nebo výrobky: například marmelády, kávu, dorty, sýry, víno, chilli, brouky, sushi, pivo, sirupy, modré víno, koření, bezlepkové výrobky, koláče, brambůrky, křupky a mnoho dalšího,“ uvedla Radka Vrublová ze společnosti Ostravské výstavy.
Návštěvnicí budou mít možnost navštívit restaurace a ochutnat také jejich speciality. Přihlásily se firmy CK DAKOL, Zábavní centrum CARBON, KATHAREIN, David Kania – MUTANT FAST FOOD&CATERING, Filip Tőpfer – Husí játra.
„Pro širokou veřejnost máme připravené pódiové vystoupení šéfkuchařů s přípravou svých specialit s ochutnávkou. Neméně zajímavá a pro labužníky přitažlivá bude opět pro velký úspěch příprava brouků na talíři a hmyzích pochoutek s možností ochutnávky,“ uvedla Vrublová.
Nedílnou součásti Karnevalu je prezentace odborných škol Moravskoslezského kraje. Návštěvníci mohou shlédnout slavnostně prostřené stoly. Téma letošního roku je První republika.
„Lákavým místem nejen mladší generace a odborníků z praxe bude servis vín. Milovníci dobrého vína budou mít příležitost ochutnat vynikající kvalitní moravská i zahraniční vína z nabídky vinařů a vinoték.“
Prostor k prezentaci i k prodeji dostanou rovněž dodavatelské firmy a drobní prodejci s mnoha specialitami, regionálními surovinami, masnými, pekařskými a jinými produkty pro přípravu pokrmů.
Soutěž amatérských kuchařů a profesionálů – Milujeme jídlo!!!
Do soutěže se může přihlásit kdokoliv z návštěvníků Karnevalu chutí. Soutěžící se mezi sebou utkají ve trojících /amatéři zvlášť a profesionálové zvlášť/. Úkolem soutěžících bude připravit pokrm, kde hlavními surovinami budou tři druhy masa.
„K přípravě pokrmů soutěžící použije jen jednu hlavní surovinu, kterou si vybere. K přípravě finálního výrobku použije potraviny, které si vybere ze surovin z „ MYSTERY BOXU“. Soutěžící připravuje 4 porce jídla v časovém limitu 45 minut. Hodnocení provádí odborná porota, pozvaní hosté a návštěvnici. Hodnocení bude prováděno bodově, veřejně,“ uvedla Vrublová.