Gastrozjevení ve Vítkovicích. Číšník v rukavicích v létě, aneb vítej, Padre!
Kde si dát dobré jídlo a kterému podniku se obloukem vyhnout? Jsme milovníci dobrého jídla, píšeme o restauracích, jak nám zobák narostl. Fandíme šílencům, kteří věří, že se provozováním restaurace mohou uživit, ale štve nás, když někde hostu nedají to, co si zaplatí. Jsme NEKOREKTNÍ KOLIBA!
![](/images/article-preview/850x567/padre8.jpg)
Na některé podniky vás upozorní známí, o jiných si třeba něco přečtete na stránkách patriotmagazin.cz, ale jsou místa, na která narazíte náhodou a navíc tam, kde byste to nečekali.
To tak jel jeden člen týmu NEKOREKTNÍ KOLIBY náhodou kolem budovy vítkovického ředitelství ve vítkovické Ruské ulici a co nevidí. Šedomodrý domeček s nápisem Hotel PADRE.
V těchto končinách narazíte na řadu restaurací, ale o téhle úplně nové se říká, že prý míří vysoko. Což nás jednoznačně vede k okamžité návštěvě.
Číšníka v rukavicích jsme viděli poměrně nedávno na jedné pařbě v Beskydech, když zamrzlo topení a chlapíka zábly ruce – tomu v restauraci hotelu Padre očividně zima není, obsluhuje nás v bílých rukavičkách a my cítíme, že tohle bude buďto velký průser, nebo naopak sukces…
Restaurace nabízí denní menu a také klasický jídelní lístek. Na denním menu se ceny pohybují od 180 do 220 korun včetně polévky a dezertu, jídla z karty začínají na 170 a končí na bezmála šesti stovkách.
Rozhodujeme se dát šanci jedné polévce a hlavnímu jídlu z dnešního menu, dále volíme dva předkrmy, jeden hlavní chod a dva dezerty.
Netradiční tatrák z hovězí svíčkové s kapari, sušenými rajčáky, česnekovými výhonky a hrubozrnnou hořčicí, podávaný s rozpečenou bagetkou je skvěle ochucený, lehký a dává tušit, že tady to asi nejen s rukavičkami myslí vážně…
Druhý překrm, tenké plátky lososa s wasabi dipem a jemným pyré z červené řepy nejen, že skvěle chutná, ale i vypadá. Kombinace chutí je promyšlená.
Na řadu přichází česneková polévka z denního menu. Tak silná jako dělají ve vítkovické kantýně, že slabším náturám vytáhne plomby, tedy rozhodně není. Nenadchne, ale ani neurazí…
Jdeme do panenky, dalšího z jídel dnešní nabídky. Maso je křehké, méně tradiční příloha k němu pasuje.
Vzápětí na stole přistává hovězí steak rossini, podávaný s grilovanými husími játry foie gras s čerstvými lanýži z Piemontu, pečenými bramborami a na másle restovanými liškami. Vážení přátelé, ano. Na tohle si zajděte, až budete mít v kapse zbytečných šest stovek – zapomeňte na složenky, sešity pro děcka do školy či lupen na Baník, neobanujete.
A kdybyste si mysleli, že už do sebe nic nedostanete, tak si to rozmyslete, protože ďábel je přítomen, skrývá se v rouchu místního mladého šéfkuchaře a kuchtí si vlastní dezerty. My zkusili jahodový tatarák a pomerančový dortík. Dobrou noc…
NEKOREKTNÍ KOLIBA